Меню

Салата „Цезар“ с къдраво зеле и аншоа

21 октомври 2019 | 06:28 | Илияна Николова
Добави в любими
½ чаша лимонов сок, пресен 
2-3 филета аншоа 
2 скилидки чесън, обелен
½ чаена лъжица дижонска горчица
½ чаша зехтин 
¼ чаена лъжица сол
черен пипер на вкус 
6 чаши нарязано къдраво зеле
1 чаша крутони
¼ чаша настърган пармезан
15 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете лимоновия сок, аншоата, чесъна и горчицата в блендер. Смелете, докато се получи гъст сос. Добавете зехтина и отново пасирайте. Овкусете със сол и пипер. Нарежете къдравото зеле. Поставете го в голяма купа за салата. Към него добавете крутоните, пармезана. Залейте с дресинга и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай