Меню

Салата „Коб“ с бекон и авокадо

22 октомври 2019 | 05:50 | Илияна Николова
Добави в любими
4 резена пушен бекон, нарязан
2 големи сварени яйца
6 чаши нарязана маруля 
1 ябълка, нарязана на кубчета
250 г чери домати, нарязани
1 авокадо, нарязано на кубчета
½ чаша печени орехи
1/3 чаша сушени червени боровинки
1/3 чаша козе сирене
За дресинга: 
1/3 чаша майонеза
¼ чаша прясно мляко
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица слънчогледово семе
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте съставките за дресинга в малка купа и оставете настрана.

Загрейте голям тиган на средна температура. В него запържете бекона, докато покафенее. Прехвърлете върху хартия, за да се отцеди. Сварете яйцата. Обелете ги и ги нарежете на половини. В голяма купа за салата поставете на дъното нарязаната маруля. След това едно по едно подредете бекона, яйцата, ябълката, авокадото, чери доматите, орехите, боровинките и козе сиренето. Сервирайте веднага салатата, полята с дресинга.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай