![8 големи картофа
1 кубче пилешки бульон “Gallina Blanca”
1 тиквичка
1 кг домати
100 г сирене
2-3 лъжици кисело мляко
копър и магданоз
щипка джинджифил
1 скилидка чесън
100 г кашкавал
олио и](/media/files/resized/article/654x358/106/80f93a3fb8e2eaefec7667598e284106-61a755dcc5046334d7f15d0a4d8c11bc.jpg)
Измийте картофите и без да ги белите ги сварете във вода с кубчето бульон. През това време изпържете тиквичката. Обелете доматите и ги настържете. Пригответе доматения сос, като запържите в 2 лъжици олио настърганите домати. Добавете щипка джинджифил, скилидката чесън, ситно нарязан копър и сол на вкус. Извадете сварените картофи и след като поизстинат, отрежете капаче. Внимателно издълбайте част от вътрешността и я смесете с изпържените тиквички, сиренето, 1-2 лъжици кисело мляко, нарязан магданоз, а може и малко от доматения сос. Разбийте всичко с пасатор и напълнете картофите с тази смес. Поръсете отгоре с настърган кашкавал и запечете във фурната. Поднесете с доматения сос.