Меню

Италианска супа „Тоскана“

18 ноември 2019 | 05:23 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г сурова наденица 
1 и ¼ чаени лъжици сушен червен пипер на люспи 
4 резена пушен бекон, нарязан 
1 голяма глава лук, нарязан
1 супена лъжица пресован чесън
500 мл разтворен пилешки бульон
5-6 картофа на тънки резени
1 чаша готварска сметана
300 г пресен спанак
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В сгорещено олио в голяма тенджера запържете изстисканата от червото сурова наденица заедно с люспите пипер до златисто. Разбърквайте, докато наденицата се раздроби, подобно на кайма. Отцедете от мазнината и оставете настрана. В същата мазнина запържете бекона до златисто. Отцедете и него. В мазнината запържете лука и чесъна за 5 минути.

Залейте лука и чесъна с бульона и оставете да заври. Добавете картофите и ги оставете да врат около 20 минути, докато омекнат. Намалете котлона. Добавете сметаната, наденицата, бекона. След като се загрее добре супата, прибавете и спанака. Нека ври още 5-6 минути преди да свалите от котлона.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай