Меню

Запечени картофи с чедър и пармезан

3 декември 2019 | 13:27 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 и ½ кг сварени картофи
100 г масло
2 и 1/2 ч.ч. прясно мляко или течна сметана за готвене
1 и ½ ч.ч. настърган чедър
½ ч.ч. настърган пармезан
сол, черен пипер на вкус 
1 с.л. брашно
45 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера разтопете маслото, прибавете към него брашното и разбъркайте, така че да не загори. Постепенно налейте млякото. Бъркайте около 2-3 минути или докато се сгъсти. Махнете тенджерата от котлона и сложете настърганите сирена, черен пипер. Продължете да бъркате, за да могат сирената да омекнат. След това сложете към сместа нарязаните картофи.

Разбъркайте внимателно и ги прехвърлете в намаслена тавичка. Поръсете ги с хлебни трохи и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути. По желание може да поръсите с още сирена, преди да сложите тавата във фурната.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай