Меню

Паста с карфиол на фурна

29 януари 2020 | 10:57 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г паста „мидени черупки“
400 г карфиол, накъсан 
250 г заквасена сметана 
225 г настърган чедър 
115 г пармезан, настърган
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз на вкус
препечени крутони на вкус за гарниране
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода за 5 минути. Отцедете и запазете течността. Загрейте сметаната в тиган на много слаба температура, докато се разтопи. Овкусете със сол и пипер. В нея разбъркайте пастата, карфиола и магданоза. Прехвърлете в тава за печене. Поръсете с крутоните и сирената. Печете, докато сирената се разтопят.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай