Меню

Пълнени гъби с шунка и яйце

29 януари 2020 | 05:29 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 гъби портобело или по-големи печурки
няколко тънки резена шунка или прошуто
5 яйца
зехтин
черен пипер и сол на вкус
30 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Премахнете пънчетата на гъбите и ги запазете за супа, например. Намажете гъбите от външната страна с няколко капки зехтин и ги сложете в тава върху хартия за печене. Напълнете с месото, което може да нарежете на по-дребно. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Следете процеса на печене. Когато видите, че са леко поомекнали и месото е запечено, чукнете във всяка гъба по 1 яйце, поръсете с малко сол и черен пипер и върнете във фурната до готовност на яйцето.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай