Меню

Традиционни мекици с кисело мляко и мая

7 април 2020 | 13:23 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1/3 кубче жива мая
1 щипка захар
½ кофичка кисело мляко 
300 мл вода
500 г брашно 
1 чаена лъжица сол 
Олио за пържене
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете маята със захарта. Добавете съвсем малко топла вода към сместа, за да шупне. В купа смесете киселото мляко, солта и водата. Разбъркайте. Към тях прибавете маята. Омесете меко тесто. Оставете го да втаса 30-40 минути. След като втаса, от късовете тесто оформете мекици и пържете в сгорещеното на средна към силна температура олио. Сервирайте с масло и конфитюр по избор. Поръсете с пудра захар за декорация.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай