Меню

Печен агнешки бут с розмарин за Великден

3 април 2024 | 10:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
средно
Добави в любими
1 агнешки бут (2-3 кг) 
4 скилидки чесън, нарязан на ситно
Няколко стръка пресен розмарин
Сол и черен пипер на вкус
90 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне
  1. Направете прорези в месото през няколко сантиметра, достатъчно дълбоки, за да поставите във всеки прорез парче чесън.
  2. Намажете щедро със сол и пипер.
  3. Поставете няколко стръка пресен розмарин отгоре.
  4. Печете на 180 градуса за около час и половина или докато агнешкото стане крехко и разпадащо се от кокала.

Свързани статии

Снимка: iStock

Вижте още:

15 рецепти с агнешко за Великден

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай