Меню

Пилешки бургери със сладко-пикантен сос

21 април 2020 | 05:41 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 броя пилешки гърди без кост
250 мл кетчуп 
2 супени лъжици горчица
2 чаени лъжици лимонов сок
¼ чаена лъжица чеснови гранули 
125 г кленов сироп 
2 супени лъжици сос Уорчестър 
½ чаена лъжица чили на прах
1/8 чаена лъжица лют червен пипер
½ чаена лъжица лют барбекю сос 
8 питки за бургер
6 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Поставете пилешките гърди на дъното на купата на мултикукъра. В отделна купа смесете кетчупа, горчицата, лимоновия сок, чесъна, кленовия сироп, соса Уорчестър, чилито, лютия пипер и лютия барбекю сос. Разбъркайте добре, за да се смесят добре. Залейте пилешките гърди със соса. Гответе на слаб огън за 6 часа.

Пилешкото ще е станало много крехко и с помощта на вилица ще се разпадне на малки късове. Подредете късовете в питките хляб и сервирайте бургерите.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай