Меню

Пържени филийки като тирамису

14 май 2020 | 14:23 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
125 г маскарпоне
300 мл течна сметана
2-3 с.л. коняк
3 яйца
80 мл прясно мляко
50 мл еспресо
1 ч.л ванилова есенция
4-5 филийки хляб
масло
20 мин

  • Порции: 1-2

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте яйцата, млякото, кафето, коняка и ваниловата есенция. Потопете всяка филия хляб в сместа и я изпържете в тиган с малко масло. Когато пържените филийки са готови, разбийте с миксер маскарпонето и сметаната, докато се получи пухкава смес. Намажете една филийка, поръсете с шоколад и сложете върху нея още една. Нея също намажете с крема и поръсете с шоколад. По желание може да добавите плодове, ядки, сладолед.

Спести си чакането по опашки и поръчай бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай