Меню

Царската туршия на баба

20 септември 2007 | 13:03 | Аз жената
3 от 51 гласа
Добави в любими
Обожавам бабината туршия. Купувала съм си готова от магазина, но няма нищо общо. Вкусът е много по-друг, с една дума – ужасна, а и домашното си е домашно. А и така цялото семейство се забавляваме и до

Продукти
Приготвяне

Всичко се нарязва и се обърква с 1 чаена чаша сол, 2 чаени чаши захар. Стоят една нощ, след това се изцежда сокът и се прибавят 1, 5 литра оцет, 1 чаша олио, дафинов лист и черен пипер. Всичко това, тази смес, се сварява и след като изстине се заливат чушките и зелето, които се нареждат предварително в буркана, запечатват се бурканите и се стерилизират малко.
Пробвайте тази туршия, моята баба я знае от своите баби, а всички знаем как хубаво са умеели да готвят те. Наистина е превъзходна и изчакайте малко да отлежи, не правете като нас, да изяждате всичко на втората седмица. :)

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 4 rate down comment
gabi ( преди 11 години )
4ak pak tolkoz da se izajda na vtorata sedmica ne e 4ak tolkova prekrasna na men mi se slu4i kamba da si pusne 4erven cvat i mi razvali efektat obi4am da mi stoat sveji i krasivi vsi4ki zelen4uci,ta o6e kato pogledne6 burkana da ti se priade,ne zamaten burkan.prava vsi4ko surovo,leko steriliziram ieto ti tebe ne samo mnogo hrupkavo,no i mnogo vkusno,opitaha a otvan okeana i ostanaha udiveni ot balgarskata kuhna krasota,predi vsi4ko ne bih a izbrala tazi recepta,kazah vi,poradi koa pri4ina,to ako e samo da lapame////////
отговор Сигнализирай за неуместен коментар