Ако нямате пилешка кайма можете да използвате сварени пилешки гърди, накъсани на много ситно.

В голяма купа смесете пилешката кайма, 2 скилидки от чесъна, яйцето, пармезана, магданоза, черния и червения пипер, солта. Омесете каймата и оформете много малки кюфтенца. Загрейте тиган на средна температура със зехтина в него. Изпържете кюфтенцата до златисто за около 10 минути от всяка страна. Прехвърлете ги върху кухненска хартия да се отцедят. Разтопете маслото в тигана и добавете оставащите 3 скилидки чесън, нарязан и гответе за 1 минута с разбъркване. Върнете кюфтенцата в тигана и ги разбъркайте леко, за да се овкусят. Сервирайте с гарнитура от пресни тиквички на ленти и още малко пармезан за поръсване.

Снимка: iStock

Вижте още: