Меню

Пиле с гъби и ориз на тиган

4 юни 2020 | 11:38 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
375 г ориз
1 голяма бучка масло 
2 броя пилешки гърди без кожа, нарязани 
Сол на вкус 
2 яйца, разбити
75 г гъби, нарязани 
2 стръка пресен лук, нарязан 
1 супена лъжица соев сос или на вкус
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза. Оставете го да изстине. Междувременно загрейте маслото в тиган на средна температура. Капнете 2-3 капки олио, за да избегнете загаряне на маслото. Запържете пилешкото до златисто, като разбърквате постоянно. Овкусете със сол на вкус. След като е добре запържено, извадете пилето от тигана. Прехвърлете ориза в тигана в същата мазнина. Разбъркайте го за няколко минути, докато и той добие лек загар.

В отделен тиган леко разбъркайте яйцата, след това ги прибавете към ориза и отново разбъркайте. Към ориза върнете пилешкото, добавете гъбите, лука и соевия сос. Разбърквайте в продължение на няколко минути. Сервирайте веднага.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай