Меню

Тирамису с череши

18 юни 2020 | 06:16 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 големи яйца
бишкоти
2 с.л. захар
250 г маскарпоне
300 мл кафе
125 мл ликьор амарето или коняк
череши без костилка
натурално какао
30 мин

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с няколко зрънца сол на твърд сняг. Отделно до пухкавост разбийте жълтъците със захарта, след което добавете към тях маскарпонето. Постепенно и бъркайки с шпатула, се прибавят белтъците. Кафето и алкохолът се комбинират в купа. Потопете в течността бишкота и я сложете на дъното на чаша. Сложете череши, които са наполовина нарязани, върху тях от крема, след това отново напоена бишкота. Така редувайте съставките. Накрая завършете с крем и поръсете с натурално какао. Сложете десерта в хладилник, за да стегне за няколко часа.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай