Меню

Паста лингуини с песто и скариди

5 юли 2020 | 05:33 | Илияна Николова
Добави в любими
450 г паста лингуини 
110 г масло 
475 мл сметана 
½ чаена лъжица черен пипер 
80 г пармезан, настърган
75 г песто 
450 г скариди, почистени
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Сварете лингуините в нея за 8 минути. Отцедете от водата. В голям дълбок тиган разтопете маслото на средна температура. Добавете сметаната и пипера. Разбърквайте в продължение на 6 до 8 минути. След това прибавете пармезана и продължете да разбърквате, докато се разтопи. Добавете пестото и гответе още 5 минути с разбъркване, докато се сгъсти леко.

Накрая прибавете скаридите и гответе, докато станат леко розови или за 5 минути. Сервирайте върху канапе от лингуините.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай