Продукти:
100 бр. червени чушки, опечени и обелени
4 кг патладжан, печен и обелен

Марината:
1 ч. ч. оцет
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. захар
1 к. ч. сол
2-3 с. л. мед
магданоз
чесън на вкус

Приготвяне:

Чушките и патладжана се изпичат и обелват. Оставят се да изстинат. През това време се подготвя марината (студена), смесват се олиото, оцетът, захарта, солта, медът, чесънът се реже на ситно, добавя се и нарязаният магданоз и всичко това хубаво се обърква до пълното смесване на продуктите. След което се нарязват чушките и патладжана на кубчета и се заливат с маринатата. Оставят се така да престоят 24 часа. Нареждат се плътно в буркани и се заливат с марината, в която са киснали. Салатата се възварява само 5 минути за капака.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”