Меню

Паста карбонара с тиквички и бекон

7 ноември 2020 | 04:59 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г спагети
250 г бекон, нарязан
2 тиквички, нарязани 
4 яйца, разбити 
1 голяма шепа настърган пармезан 
2-3 стръка фино нарязан магданоз 
Сол и черен пипер на вкус
35 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете. Нарежете бекона и тиквичките. Запържете ги в малко мазнина на средна температура. Добавете към отцедената паста разбитите яйца. Разбъркайте, докато се уверите, че пастата е добре полепена с яйцата. Добавете към нея бекона и тиквичките. Добавете и пармезана. Разбъркайте и сервирайте, поръсени с магданоз. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай