Меню

Кекс с йогурт без брашно

21 октомври 2020 | 09:38 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
4 големи яйца
4 прахчета ванилия
70 г захар
350 г йогурт
45 мин

  • Порции: 7-10

Продукти
Приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Когато станат пухкави може да им добавите йогурта. Отново разбийте добре. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно с шпатула се добавят към жълтъците. Изсипете полученото тесто в намаслена тава с незалепващо покритие, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 165 градуса за около 30 минути. Когато сладкишът изстине може да го поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Защо ( преди 3 години )