Привет от Добрич. С удоволствие чета Вашия журнал. Винаги интересен и актуален. Благодаря Ви!
Конкурсите които организирате също много ми харесват.
Зимнината която приготвям не е много, но имам няколко “специални” рецепти за ястия, които се опитвам да не липсват на нашата трапеза. Не са много трудоемки, вкусни са, а могат да се използват, както като гарнитура към печени меса, така също да се консумират като самостоятелно ястие.
Едната от тях, която ще споделя с вас, това е “Камби в пикантен сос”.

Продукти:
5 кг узрели червени или жълти камби
5 кг домати
200 мл оцет
200 мл олио
200 г захар
50 г сол
Дафинов лист, бахар, зърна чер пипер, скилидки чесън

Приготвяне:
Доматеният сос (приготвен от домати без семена и ципи), се вари около 15 мин., след което се прибавят оцет, олио, сол, захар и подправки. В така врящия сос се пускат да поврат около 8-10 минути нарязаните и изчистени от семената камби.
Сместа се пълни в буркани докато е гореща. Бурканите се затварят и се обръщат.
След като изстине ястието е готово за консумация.
Подходяща гарнитура към печени меса, скара, риба.
Добър апетит!

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”