В голяма купа смесете брашното, маслото, ядките, 75 г пудра захар, солта и ванилията. Разбъркайте с ръка, докато се смесят съставките. Оформете в една голяма топка. Покрийте и сложете в хладилник за 1 час.

Междувременно поставете останалата пресята пудра захар в малък съд. С остър нож разрежете шушулката ванилия по дължина. Извадете зърната от нея и ги смесете със захарта. Нарежете шушулката на 5 парчета и я поставете в захарта.

Извадете тестото от хладилника и оформете топки с големина 2,5 см. Разточете с ръка всяка топка така, че да се получи малък полумесец. Загрейте фурната на 190 градуса.Подредете всеки полумесец в тава за печене с хартия на разстояние едни от други. Печете за 10-12 минути в загрята фурна, докато се запекат, но не трябва да покафеняват.

Оставете ги да изстинат за няколко минути и ги извадете от тавата. Подредете ги върху алуминиево фолио. Поръсете с пресятата ванилова захар. По желание можете да ги оваляте в нея, за да полепне навсякъде по тях. Охладете напълно в хладилник преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още: