Гъбите предварително се накисват в хладка вода, за да омекнат. Ребрата се нарязват на порции и се овкусяват със сол, черен пипер. В дълбок тиган или тенджера загрейте малко мазнина и сложете ребрата. Когато станат леко златисти от всички страни ги извадете. В същата мазнина задушете лука, бекона, чесъна, гъбите. Добавете нарязаното зеле, червения пипер, овкусете с още черен пипер. Сложете ребрата и долейте зелев сок и по желание малко от водата на гъбите, като преди това я прецедите. Ястието може да готвите на тих огън в тенджера около 2 часа или във фурната в тава, отново на бавен огън, под алуминиево фолио отново за 240 минути, както и в глинен съд, който се поставя в студена фурна. Тогава печете около 290 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още: