Меню

Тиквен щрудел за Коледа и Нова година

23 декември 2020 | 12:42 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет кори за баница 
1 кг и 200 г тиква, изчистена 
2 ябълки 
2 круши
1 супена лъжица канела
100 г масло
100 г орехи
50 г бадеми, обелени
1 и ½ чаши захар
Пудра захар за поръсване
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Обелете и настържете плодовете. Поръсете ги с канела и разбъркайте, така че да полепне добре. Разтопете маслото. Счукайте ядките. Бадемите може и да са филирани. Вземете две кори. Намажете ги с масло. Разпръснете малко от плънката с плодовете и ядките. Поръсете с малко захар. Завийте корите на руло и поставете в центъра на намазнена тава. Направете това с всички останали кори, докато свърши плънката. Намажете щрудела с масло и печете в загрята на 170-180 градуса фурна за около час. След като е готов поръсете с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай