![24 броя бишкоти
2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. ванилова есенция
3 с.л. захар
50 г натрошени ядки по ваш избор
2 с.л. натурално какао на прах
150-200 г млечен шоколад
За заливката:
200 мл течна сметана за готвене
200 г тъмен шоколад
50 г натрошени ядки по ваш избор](/media/files/resized/article/654x358/247/c080fa16c5f6b51e6e4ab20a3f5ab247-ee7513df48e7814714e2f68cf5b8ada2.jpg)
-
Порции: 10
В малка тенджера на котлона сложете захарта заедно с какаото, млякото и ваниловата есенция. Когато сместа се затопли, добавете начупения шоколад. Бишкотите се нарязват или начупват на парченца с размер около 2 см. Сложете ги в купа, след което ги залейте с шоколадовата смес и добавете натрошените ядки. Внимателно разбъркайте с шпатула. Поставете полученото тесто в подходяща форма и покрийте със свежо фолио. Сложете в хладилник за около 4 часа.
Когато мине необходимото време, пригответе шоколадовата заливка, добавяйки към затоплената сметана начупения шоколад и ядките. Бъркайте на бавен огън, докато се получи гладка смес от шоколада и сметаната и след това сложете ядките. Залейте с нея сладкиша и поставете в хладилник отново за около 1 час.
Снимка: iStock
Опитайте още: