Меню

Зеленчукова супа с кейл и картофи

13 януари 2021 | 04:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан
2 супени лъжици чесън, пресован
1 брой къдраво зеле, нарязано
2 л вода
1 кубче зеленчуков бульон
400 г домати, нарязани 
6 картофа, обелени и нарязани 
400 г боб от консерва, отцеден
1 супена лъжица подправки по избор, смес
2 супени лъжици сушен магданоз
Сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голяма тенджера. Запържете лука и чесъна, докато омекнат. Добавете водата, зеленчуковия бульон, доматите, картофите, боба, подправките и магданоза. Оставете да къкри за 25 минути, докато картофите омекнат. Добавете кейла. След това овкусете с пипера и солта. Разбъркайте за още няколко минути и свалете от котлона.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай