Меню

Много лесно чили кон карне

28 февруари 2021 | 05:20 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кг телешка кайма
1 л доматен сос
400 г едър боб, сварен или от консерва 
400 г дребен боб, сварен или от консерва 
600 мл доматена пасата 
2 глави лук, нарязан
½ зелена чушка, нарязана
1 щипка лют червен пипер 
½ чаена лъжица захар
½ чаена лъжица риган
½ чаена лъжица черен пипер 
½ чаена лъжица сол
1 и ½ чаени лъжици кимион
4 супени лъжици чили на прах
120 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Поставете каймата в дълбок тиган. Пуснете котлона и гответе, докато покафенее, като разбърквате. Отцедете от соковете, които ще пусне.

В голяма тенджера на висока температура смесете каймата, доматения сос, пасатата, двата вида боб, лука, зелената чушка, лютия пипер, захарта, ригана, черния пипер и солта. Добавете кимиона и чилито на прах. Разбъркайте добре и оставете да заври. След това намалете котлона на слабо и гответе за час – час и половина, като разбърквате от време на време.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай