Меню

Паста с пиле и пармезан на фурна

13 март 2021 | 05:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ пакет паста фусили
3 супени лъжици зехтин
4 броя пилешки гърди, нарязани 
1 супена лъжица лук на прах 
Сол и черен пипер на вкус 
Чеснов прах на вкус 
1 супена лъжица сушен босилек 
1 супена лъжица сушен магданоз 
300 мл пилешки бульон 
200 мл гъбен бульон
325 г замразени зеленчуци микс 
110 г галета
2 супени лъжици настърган пармезан
2 супени лъжици масло, разтопено
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене. Кипнете подсолена вода. Сварете пастата и я отцедете. В дълбок тиган загрейте мазнина на средна температура. Запържете пилешкото. Овкусете с лука, солта, пипера, чесъна, босилека и магданоза. Гответе, докато соковете на пилешкото се избистрят. Добавете пастата, бульоните и зеленчуците.

Прехвърлете продуктите в тавата за печене. Поръсете с пармезана и залейте с разтопеното масло. Поръсете с галетата и разбъркайте. Печете за 30 минути в загрята фурна или до златиста коричка на пармезана.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай