Меню

Агнешки котлети с мед, лимон и розмарин

27 април 2021 | 07:19 | Илияна Николова
Добави в любими
4 супени лъжици мед
2 супени лъжици дижонска горчица 
2 супени лъжици пресен розмарин
1 чаена лъжица черен пипер 
1 чаена лъжица пресни лимонови корички 
3 скилидки чесън, пресован 
1 кг и 250 г агнешки котлети 
1 чаена лъжица сол
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа смесете меда, горчицата, розмарина, пипера, коричките и чесъна. Разбъркайте много добре. Намажете котлетите със сместа. Добре е маринатата да покрие добре месото. Похлупете с капак и оставете да се маринова в хладилник за през нощта.

Загрейте фурната на 230 градуса. Поставете котлетите в тава за печене. Поръсете със сол. Печете за 20 минути. След това намалете фурната на 200 градуса и печете за още един час. Оставете агнешките котлети да починат 10 минути преди да ги сервирате. Така ще поемат соковете си обратно.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай