Меню

Домашен сладолед с шоколад

11 май 2021 | 13:00 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
100 г тъмен шоколад или друг по ваш избор
1/2 ч.ч. неподсладено какао на прах
мед или кленов сироп на сладост
1/2 бурканче фъстъчено масло 
2 консерви кокосово мляко
240 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня и към него се прибавят меда, какаото. Всичко се разбърква добре. Сместа не бива да е вряла. Към тези съставки прибавете фъстъченото масло, кокосовото мляко и хубаво разбъркайте всичко. Пресипете в подходящ съд, покрийте с алуминиево фолио и поставете във фризер за поне 2-3 часа.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай