Меню

Салата с пиле и киноа

1 юни 2021 | 08:04 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици кокосово олио
1 глава лук, нарязана
1 стрък целина, нарязан
3 моркова, настъргани
170 г киноа
475 мл пилешки бульон
1 супена лъжица подправки по избор 
1 чаена лъжица пресен риган
140 г накъсано печено пилешко филе 
Сол и черен пипер на вкус 
Пресен магданоз за поръсване
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте кокосовото олио в тиган на средна температура. Запържете лука, целината, морковите, докато станат меки или около 7 минути. Добавете киноата, бульона, подправките и ригана. Разбъркайте добре. След като заври намалете котлона на средно към ниско. Оставете да къкри, докато течността се абсорбира от киноата или около 20 минути.

Добавете предварително изпеченото и накъсано пилешко в тигана. Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте, поръсете с магданоз и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте също:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай