Меню

Маслен сладкиш с лимонов крем

25 май 2021 | 06:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За тестото:
200 г брашно
75 г пудра захар
175 г масло, размекнато 
За лимоновия пълнеж: 
3 яйца
300 г пудра захар
3 супени лъжици брашно
4 супени лъжици лимонов сок
5 супени лъжици пудра захар за поръсване
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна тава за печене с мазнина. Смесете съставките за тестото и ги притиснете на дъното на подготвената тава. Трябва да се получи лепкава маслена смес. Печете за 20 минути в загрятата фурна, докато добие златист цвят.

Разбийте продуктите за пълнежа до получаване на гладка пухкава смес. Извадете блата от фурната. Залейте с пълнежа и загладете с шпатула. Върнете във фурната за още 25 минути или до златисто. Охладете сладкиша напълно. Поръсете обилно с пудра захар и нарежете на квадрати.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай