Меню

Супа с пилешко и авокадо

30 май 2021 | 05:33 | Илияна Николова
Добави в любими
2 бр. пилешки гърди
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана
3 лимона лайм 
45 г пресен кориандър
2 бр. люти чушки, нарязани на ситно
3 скилидки чесън, пресован 
1 л вода
1 кубче пилешки бульон
3 бр. авокадо, нарязани 
60 г натрошено сирене
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете водата в тенджера. Сложете пилешките гърди вътре. Оставете да се варят, докато омекнат или за 7 минути. Отцедете водата и оставете пилешкото да изстине. Нарежете го на жулиени.

В друга дълбока тенджера загрейте зехтина. В него запържете половината от нарязания лук. Разбърквайте за няколко минути. Добавете изстискания сок от два от лимоните лайм, половината от кориандъра (ситно нарязан), лютите чушки и чесъна. Разбърквайте за около 5-6 минути, докато омекнат.

Разтворете бульона в 1 литър гореща вода. Излейте го в тенджерата. Оставете да заври. Добавете пилешкото в тенджерата.

Разпределете супата в 4 отделни купички. Добавете и останалите кориандър и лук. Добавете и третия лайм, нарязан на полумесеци. Накрая добавете и нарязаното авокадо. Сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай