В голяма купа комбинирайте брашното, захарта и солта, след това нарежете студеното масло. Добавете жълтъците и водата. Разбийте леко с миксер, след което продължете да месите, докато се получи гладко тесто. Завийте го в свежо фолио и го оставете в хладилник за поне 1 час. Загрейте фурната на 180 градуса.

Намажете тава за печене с масло. Разточете тестото, след което го поставете във формата, притискайки го леко към дъното и стените на тавата. В дълбока купа комбинирайте кварка/рикотата, захарта, жълтъците, лимоновата кора, лимоновия сок. Разбийте, докато се смесят добре съставките и добавете разтопеното масло, което не бива да е вряло. Разбийте белтъците до получаването на твърд сняг. След това с внимателно бъркане ги прибавете към останалите съставки. Изсипете внимателно сместа във формата за печене.

Печете в предварително загрятата фурна за 50-60 минути или до готовност. Сладкишът трябва да има златистокафява коричка. Когато сладкишът е готов, фурната се изключва, вратата на фурната се отваря и така се оставя за още 15-20 минути. Десертът трябва да е добре охладен преди да го сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още: