Меню

Испански омлет с картофи

21 юли 2021 | 10:20 | Илияна Николова
Добави в любими
400 г пресни картофи, нарязани 
150 г грах 
4 супени лъжици олио
1 глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, пресовани
6 големи яйца
4 супени лъжици пресен магданоз
200 г шунка, нарязана
6 бр. чери домати на четвъртини
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. В нея сварете картофите и граха. След като заврат намалете котлона и оставете да къкрят още 5 минути. Отцедете ги и ги оставете да се охладят леко.

В друг съд загрейте 2 супени лъжици олио. В него запържете лука и чесъна за 2-3 минути с разбъркване или докато покафенеят. Добавете картофите и граха. Продължете да готвите с разбъркване още 5 минути или докато картофите омекнат напълно. Свалете от котлона.

В голяма купа разбийте яйцата с магданоза. Може да добавите малко черен пипер по желание. В съда с яйцата добавете картофите, граха, лука и чесъна. Прибавете и нарязаните домати. Върнете тигана, в който запържихте лука и чесъна. Загрейте останалата мазнина в него на средна температура. Сложете сместа с картофите и лука вътре. Добавете шунката. Гответе по 5 до 7 минути от всяка страна, като внимателно обръщате омлета, така че да не го счупите. Може да използвате чиния при обръщането за по-голяма сигурност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай