Кипнете подсолена вода. В нея сварете картофите и граха. След като заврат намалете котлона и оставете да къкрят още 5 минути. Отцедете ги и ги оставете да се охладят леко.

В друг съд загрейте 2 супени лъжици олио. В него запържете лука и чесъна за 2-3 минути с разбъркване или докато покафенеят. Добавете картофите и граха. Продължете да готвите с разбъркване още 5 минути или докато картофите омекнат напълно. Свалете от котлона.

В голяма купа разбийте яйцата с магданоза. Може да добавите малко черен пипер по желание. В съда с яйцата добавете картофите, граха, лука и чесъна. Прибавете и нарязаните домати. Върнете тигана, в който запържихте лука и чесъна. Загрейте останалата мазнина в него на средна температура. Сложете сместа с картофите и лука вътре. Добавете шунката. Гответе по 5 до 7 минути от всяка страна, като внимателно обръщате омлета, така че да не го счупите. Може да използвате чиния при обръщането за по-голяма сигурност.

Снимка: iStock

Вижте още: