Продукти:
2 яйца
3 суп. лъж. брашно
1 чаша прясно мляко
щипка сол
Приготвяне:
Разбиват се яйцата, брашното, млякото и солта и сместа се изсипва в намазнена тавичка. Пече се в гореща фурна.
Палачинката се изважда и още топла се поръсва със сирене или мармалад. Навива се на руло и се реже на парчета.
Коментари 2
Напиши коментарivanka
преди 10 години
Мети
преди 10 години
Моята рецепта е за най-голяма тава: 1и1/2 голяма ч. чаша прясно мляко
1 голяма ч. чаша брашно
3 бр. яйца
щипка сол
1/2 пакетче краве масло/маргарин за пържене/
Прекрасна е и със солен пълнеж/топено сирене, кашкавал, шунка, сирене, сос бешамел/ и със сладко, течен шоколад.
Особеност: когато е със сладък пълнеж се консумира веднага топла/после се вкоравява/, а със солен може да се приготви предварително и преди сервиране да се запече с настърган кашкавал.