Меню
Готварство

Печена палачинка

22.11.2007г. / 09 47ч.
Вергиния Генова
Печена палачинка

Продукти:
2 яйца
3 суп. лъж. брашно
1 чаша прясно мляко
щипка сол

Приготвяне:
Разбиват се яйцата, брашното, млякото и солта и сместа се изсипва в намазнена тавичка. Пече се в гореща фурна.
Палачинката се изважда и още топла се поръсва със сирене или мармалад. Навива се на руло и се реже на парчета.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ivanka ( преди 11 години )
tazi recepta mi se stori lesna i q napravix tazi pala4inka stana straxotna i dosta golqma samo 4e q napravix v tigan i q napqlnix s pu6eno meso ot puika,ka6kaval i sirene.Prepora4vam vi q i pozdravleniq na Virginiq avtorkata na receptata uuumm 4e vkusno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Мети ( преди 11 години )
Ако сложите палачинката да се пече в студена тава, няма да я отлепите от нея. задължително мазнината трябва да е загрята до завиране/най-добре 1/2 пакетче краве масло за голяма тава/Моята рецепта е за най-голяма тава: 1и1/2 голяма ч. чаша прясно мляко1 голяма ч. чаша брашно3 бр. яйцащипка сол1/2 пакетче краве масло/маргарин за пържене/Прекрасна е и със солен пълнеж/топено сирене, кашкавал, шунка, сирене, сос бешамел/ и със сладко, течен шоколад.Особеност: когато е със сладък пълнеж се консумира веднага топла/после се вкоравява/, а със солен може да се приготви предварително и преди сервиране да се запече с настърган кашкавал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар