Меню

Стекове от пуешки гърди с бяло вино

24 юли 2021 | 05:15 | Илияна Николова
Добави в любими
1-2 чаши чушки, нарязани
1 глава лук, нарязана
5-6 бр. гъби, нарязани
1 чаена лъжица кориандър
1 чаена лъжица джинджифил
1 чаена лъжица канела 
1 щипка сол
1 щипка черен пипер 
Сокът от 1 лимон
500 мл бяло вино
4 бр. пуешки гърди
25 г масло
1 супена лъжица брашно или царевично нишесте
90 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете на ситно чушките, лука и гъбите. Сложете ги в тиган. Добавете подправките и лимоновия сок. Залейте с вино. Разбъркайте много добре. Оставете ги да къкрят за около 5 минути с разбъркване. Не оставяйте продуктите да заврат. Свалете ги от котлона и оставете соса да изстине за около 1 час, докато всички вкусове и аромати се смесят добре.

В друг тиган загрейте малко мазнина (или не използвайте мазнина, ако ползвате оребрен тиган) и в него запържете пуешките стекове от всяка страна до златисто. Внимателно добавете подготвения сос към месото. Оставете ястието да се загрее отново. След като започне леко да бълбука, намалете котлона и оставете да къкри 20 минути или докато пуешкото омекне достатъчно. Отново не е добре да оставяте соса да заври.

В малка касерола на средна температура разтопете маслото. След това в него добавете брашното и разбърквайте до пълното му разтваряне и образуването на гладка паста. Добавете сместа към соса с виното и месото. Разбърквайте, докато се смеси и сгъсти леко.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай