Меню

Пилешка супа с тиквички и моркови

30 юли 2021 | 06:18 | Илияна Николова
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан
120 г целина, нарязана
3 скилидки чесън, пресован 
2 л пилешки бульон
120 г моркови,  нарязани 
350 г пилешки гърди, нарязани 
½ чаена лъжица босилек 
½ чаена лъжица риган
1 щипка мащерка
Сол и черен пипер на вкус 
2 малки тиквички, нарязани
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в тенджера на средна към висока температура. В нея запържете лука, целината, чесъна, докато омекнат за 5 минути. Залейте с подготвения бульон. Добавете морковите, пилето, босилека, ригана, мащерката, солта и пипера. Оставете да заври. Намалете котлона към ниска температура. оставете да къкри за около 20 минути. Накрая добавете тиквичките и оставете да ври няколко минути, докато омекнат.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай