Патладжаните се обелват и нарязват на кубчета. Може да приготвите разядката и с предварително изпечени патладжани. Нарежете зелените подправки и доматите. В дълбока тенджера или голям тиган, които са хубаво загряти, комбинирайте патладжаните, доматите, чесъна, лютия пипер, кориандъра, магданоза, червения пипер, кимиона, солта, зехтина и водата. Разбъркайте добре, покрийте с капак и оставете на средно силен тиган да къкри около 30 минути. От време на време разбърквайте и по желание добавете няколко капки лимонов сок.

Ако все още има течност премахнете капака и оставете да се готви така около 10 минути. Разядката е готова, когато се получи гладка и гъста смес. Остава да я пресоватe леко с помощта на метална преса за картофено пюре (ако патладжанът е твърде едър). Сервирайте с хубав хляб, поръсена с няколко капки зехтин. 

Снимка: istock