Меню

Супа с бекон и червена леща

4 септември 2021 | 05:35 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
4 резена пушен бекон, нарязани 
1 глава лук, нарязан 
3 стръка целина, нарязана
3 моркова, нарязани 
1 малък картоф, нарязан 
110 г червена леща 
1,2 литър вода
¼ чаена лъжица сушен магданоз 
1 кубче зеленчуков бульон 
Сол и черен пипер на вкус
70 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера загрейте мазнината и запържете в нея бекона. Добавете лука и пържете още 2 минути с разбъркване. Добавете зеленчуците и лещата, като разбърквате за няколко минути. Излейте водата, добавете магданоза, кубчето бульон и овкусете. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри под капак за 40 минути. Разбърквайте от време на време. 

Супата може да бъде сервирана така или да бъде пасирана под формата на кремсупа. Може и да се намачка с уред за мачкане на картофи. Изборът е ваш. 

Снимка: istock

Опитайте още:

15 от най-добрите рецепти с леща

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай