Меню

Пай със спанак и сьомга

28 септември 2021 | 05:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За тестото: 
250 г брашно 
125 г масло, нарязано 
1 щипка сол 
1 супена лъжица вода 
За пълнежа: 
200 г пресен спанак
150 г филе от сьомга
Сол и черен пипер на вкус 
500 мл сметана
100 г пармезан, настърган 
2 яйца
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сложете брашното в голяма купа. Добавете му солта и водата. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета. Намачкайте, докато се получат едри трохи. Омесете тестото на топка и го оставете настрана. Сварете спанака за няколко минути и го отцедете. Загрейте 1 супена лъжица масло в тиган на средна температура и запържете леко рибата в него за около 10 минути. 

Загрейте фурната на 200 градуса. В купа разбийте яйцата заедно със сметаната. Настържете пармезана и го добавете. Намачкайте рибата с вилица и добавете и нея в купата. Добавете спанака. Разбъркайте. Оставете настрана. 

Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Прехвърлете го в намазана с мазнина форма за пай. Притиснете към дъното. Добавете плънката отгоре. Печете в загрята фурна за 25 минути. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

8 рецепти за солени пайове и кексове

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай