Меню

Коблер с пресни плодове

23 септември 2021 | 05:32 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 праскови, нарязани 
1 ябълка, обелена и нарязана 
1 круша, обелена и нарязана 
75 г боровинки 
75 г череши, нарязани и без костилки 
2 сини сливи, нарязани 
1 яйце
150 г захар
4 супени лъжици прясно мляко 
100 г брашно 
1 чаена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сол 
½ чаена лъжица ванилия 
30 г масло, разтопено
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина. Подредете нарязаните плодове в тавата. В отделна купа разбийте яйцето със захарта и млякото. В друга купа пресейте брашното с бакпулвера и солта. Добавете към сместа с яйцето и разбийте с миксер. Добавете ванилията и разтопеното масло. Разбъркайте с лъжица. Залейте плодовете със сместа. Печете за 30 минути или до златиста коричка. Сервирайте коблера топъл.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай