Меню

Рецепта за мелиджано

4 октомври 2024 | 11:47 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 патладжана
1,5 кг микс червени и зелени чушки
2 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
1 с.л. ябълков оцет
80 мл олио
сол на вкус
1 с.л. горчица по желание
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Чушките се почистват от дръжките и семките и заедно с патладжаните се изпичат. Когато се охладят се обелват и слагат в кухненски робот или блендер. Към тях се добавят олиото, оцета, горчицата, магданоза, чесъна, сол на вкус. Всичко се смила до получаването на гладка смес. По желание за финал може да добавите малко счукани орехи. Сервирайте с хубав хляб и сирене.

Снимка: iStock

Вижте още:

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай