Меню

Пармиджана с патладжани и пармезан

14 октомври 2021 | 08:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 л доматена пасата
5 супени лъжици зехтин
1 кг патладжани
2 чаени лъжици морска сол
100 г пармезан, настърган 
100 г кашкавал, настърган 
Готварска сол на вкус (по желание)
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Измийте патладжаните и ги нарежете на колелца. Подредете ги в тава. Посолете ги с морската сол и оставете да се отцедят горчивите сокове за 30 минути. Изплакнете и подсушете патладжаните. Загрейте мазнината в дълбок тиган и ги запържете от двете страни. Разпръснете няколко лъжици от доматената паста в тава за печене. Подредете колелцата патладжан отгоре. Покрийте с пармезан и настърган кашкавал. Поръсете с още няколко лъжици доматена паста. Продължете с редуването на слоевете, докато продуктите свършат, като внимавате отгоре да останат пармезана и кашкавала. 

Печете в загрята на 200 градуса фурна, докато сирената се разтопят и хванат златист загар. 

Снимка: istock 

Опитайте още: 

16 вкусни рецепти с патладжани

Пиле Пармиджана

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай