Загрейте фурната на 200 градуса. Разрежете патладжаните на половини по дължина. Намажете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката. Изплакнете ги и ги запечете в тава за 30 минути. Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат. 

Междувременно извадете каймата от обвивката на наденицата и я запържете в сгорещения зехтин в тиган на висока температура. Добавете чесъна, микса от подправки и пипера. Разбъркайте добре. Добавете галетата, половината от настърганата моцарела и разбитото яйце. Разбъркайте много добре. 

След като патладжаните са изстинали ги издълбайте. Добавете сърцевината им към останалите продукти в тигана и разбъркайте. Напълнете патладжаните с плънката, като добавите доматената паста и останалата моцарела върху тях. Печете в загрята фурна за 30 минути. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

16 вкусни рецепти с патладжани