Меню

Свински котлети в оцет, горчица и ябълков сайдер

12 ноември 2021 | 05:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 свински стека без кост 
Сол и черен пипер на вкус 
1 супена лъжица олио 
1 супена лъжица масло 
3 скилидки чесън, пресован 
4 супени лъжици ябълков оцет
475 мл ябълков сок или сайдер 
1 чаена лъжица дижонска горчица 
1 чаена лъжица розмарин, пресен
1 щипка сушени люспи чили
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Овкусете стековете със сол и пипер. Загрейте маслото в тиган на висока температура. Запечатайте стековете до златисто от двете страни или около 7 минути. Прехвърлете ги в поднос. В същата мазнина запържете чесъна за около 1 минута. Излейте оцета и разбърквайте, докато дъното на тигана се деглазира. Добавете горчицата и ябълковия сок или сайдер. Оставете сместа да заври. Разбърквайте, докато сосът се редуцира или около 3-4 минути на силен огън. Добавете розмарина и чилито, овкусете с още сол и пипер.

Върнете котлетите в тигана. Гответе около 2-3 минути от всяка страна. Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Вижте още>::

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай