 
		 
		
Продукти: 
 около 2 кг шаран 
 2 глави лук 
 половин глава целина 
 60 мл олио 
 5 суп. лъж. галета 
 черен пипер 
 дафинов лист 
 2 бутилки бира
Приготвяне: 
 Шаранът се изчиства, нарязва се на порции и се измива добре. В подходящ дълбок и огнеупорен съд се запържват в мазнината нарязаният на кръгчета лук и нарязаната на ситно целина. Поръсват се с галетата. Парчетата шаран се подреждат върху сместа и се подправят с черния пипер и дафиновия лист. Залива се с бирата и се загрява до завиране. Вари се на слаб огън около 20-25 минути. Парчетата шаран се изваждат и се подреждат в затоплена чиния. Сосът се пасира или претрива през цедка и с него се залива шаранът. Сервира се с парченца лимон.