Меню

Свинско с карамелизиран лук и ябълки

4 октомври 2021 | 16:53 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици олио 
1 малка глава лук, нарязан 
4 бр. свински котлети 
½ чаена лъжица сол 
Черен пипер на вкус 
2 ябълки, обелени и нарязани 
2 супени лъжици кафява захар
½ чаена лъжица горчица 
1/8 чаена лъжица карамфил (по желание) 
175 мл гореща вода
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. В тиган на средна температура загрейте олиото. Сотирайте лука за 1 минута, докато омекне. Извадете го от тигана и го оставете настрана. В същия тиган запържете котлетите до златисто от всяка страна.

Поставете котлетите в тава за печене. Поръсете със сол и пипер. Покрийте с нарязаните ябълки и лука. В малка купа смесете кафявата захар, горчицата, карамфила и горещата вода. Разбъркайте и покрийте с тази смес котлетите. Печете за 45 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай