Меню

Хрупкави картофи в еърфрайър

13 октомври 2021 | 11:47 | Михаела Лазарова
3 от 1 гласа
Добави в любими
500 г картофи
1 стрък розмарин, нарязан на ситно
3 листа градински чай, нарязани на ситно
2 скилидки пресован чесън
⅓ чаша зехтин
сол, черен пипер на вкус
50 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете картофите на по-едри кубчета и ги сложете да се варят. Когато са почти готови и цели (не бива да се разпадат) може да ги отцедите в гевгир. Оставете ги в него за около 5 минути, за да се отцедят добре. В купа сложете подправките и зехтина, добавете картофите и разбъркайте всичко добре. Прехвърлете ги в кошницата на еърфрайъра. Гответе на 180 градуса за около 15 минути, като периодично разбърквайте и след това още 10 минути на 200.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай