Меню

Пикантно чили с пиле, боб, царевица и зеленчуци

26 ноември 2021 | 11:53 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 л вода
8 бр. пилешки гърди без кост 
½ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица черен пипер 
1 чаена лъжица чесън на гранули
2 супени лъжици магданоз 
1-2 кубчета пилешки бульон
3 супени лъжици зехтин
1 глава лук, ситно нарязан 
3 скилидки чесън, пресован 
450 г готов сос салца
400 г домати от консерва, нарязани 
400 г пресни домати, нарязани 
300 г доматен сос от консерва 
3 супени лъжици чили 
340 г сладка царевица, отцедена 
400 г боб от консерва, отцеден
225 мл заквасена сметана
90 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера смесете водата, пилешкото, солта, пипера, чесъна, магданоза и кубчетата бульон. Оставете да заври, намалете котлона и разбърквайте от време на време за около 1 час или докато соковете на пилешкото се избистрят. Извадете пилешкото, запазете бульона. Накъсайте месото с вилица.

В друга голяма тенджера на средна температура загрейте зехтина и запържете лука, докато покафенее. Добавете салцата, доматите от консерва и пресните домати, доматения сос, чилито, царевицата, боба, заквасената сметана и накъсаното пилешко. Добавете 1,25 л от запазения бульон. Оставете да къкри 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Митко Митев ( преди 2 години )
Рецептата за един полк ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар