Меню

Айсберги

6 декември 2007 | 18:15 | Аз жената
Добави в любими
Айсберги

Приготвяне

Продукти:
Кори за баница – колкото Ви се намират (около четвърт пакет).
Мазнина за намазване по избор – моята е разтопено соево масло.

За плънката – каквото искате да изненада любимите Ви хора, подправено с любов :) Моите са:
Сирене и яйце – за половината “Айсберги” и Сушена ябълка накисната в коняк и поръсена с кафява плодова захар “Wiener zucker”. – за другата половина.

Приготвяне:
Пуснете си музика по избор. Моята я избират Джаз ФМ :) Наслаждавайте се... доброто настроение зарежда храната позитивно! :)
Корите за баница трябва да не са сухи, за да са пластични.
Разстилате ги на плоскост и разрязвате на четири. Квадратите два по два намазвате от двете страни с мазнина и слепвате. По средата слагате малко от плънката. Събирате краищата на квадрата над нея и притискате, като крайчетата остават да стърчат. Нареждате сладкишчетата в тава и слагате в предварително загрята до 180 градуса фурна да се пекат до порозовяване (десетина минути).
Поднасят се поръсени с пудра захар. Аз ръся обилно и всички у дома кихат :)) Наздраве!
Весели, Шеметни и Атрактивни празници! Бъдете здрави!

Коментар: Дами:)Ако сте решили да поостанете в кухнята, можете да си източите корите сами. За целта Ви трябват 2-3 шепи пшенично фино брашно (аз слагам и 2супени лъжици соево), щипка сол, щипка захар,2-3 капки оцет и вода, колкото да се замеси. Сместа първо дозирате в среднодълбок и удобно широк съд(навремето са използвали нощува – баба ми имаше такова от дърво:)Месете и добавяйте брашънце ако лепне! И когато тестото стане на пластична и компактна топка, извадете от съда. Разделете го на топчета, колкото голям орех. Посипете брашно на плота или на масата и вземете точилка или дълго стъклено шише. Слагате малко топче върху купчинка брашно и ... точите. Ако лепне, набрашнете точилката. Формата на кората оставете произволна и все пак близка до квадрат. Надърпайте краищата... може и повече от четири.!
Месенето и точенето са креативна дейност, която не може да се сравни с нищо! Опиталите знаят! Успех на начинаещите!:)
Ирина Костова, 42 г.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай